;

Звонце учествовало на Божићни пријемима за децу у Белом Двору

Датум : 05.01.2016.

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар, Принцеза Катарина и Принц Наследник Петар били су данас у Белом Двору домаћини традиционалних Божићних пријема за преко 1200 малишана без родитељског старања. У име Његове Светости Патријарха српског Иринеја овај диван догађај отворио је његов Викар епископ топлички г. Арсеније. Пред окупљеном децом он се обратио пригодном беседом у којој их је поучио о правом смислу Божића и његовом великом значају.

На позив Краљевске породице, активно учешће на овом догађају као званично гласило Српске Православне Цркве за децу, узело је и Светосавско звонце. Оно је учествовало у културном програму са хором који чине основци ОШ ”Бошко Палковљевић Пинки” из Старе Пазове, а који води сарадник редакције и наставница музичког Владана Бзовски. Такође за сву децу Звонце је обезбедило примерке свог часописа. Поред Звонца у програму су учествовали и хор Епархије шабачке: ”Свети Јован Златоусти”, мале балерине из Студија ”М” и аниматори из ансабла ”Чигра”.

Пријемима су присуствовала: деца без родитељског старања, ромска деца, деца избеглице и деца са инвалидитетом, старости од три до дванаест година, из домова и удружења широм Србије.

По завршетку пријема сва деца су даривана Божићним пакетићима које су обезбедили хуманитарна организација Лајфлајн Чикаго, која ради под покровитељством Њ.К.В. Принцезе Катарине и многобројни донатори.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више