- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Звонце учествовало на Божићни пријемима за децу у Белом Двору

[1]Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар, Принцеза Катарина и Принц Наследник Петар били су данас у Белом Двору домаћини традиционалних Божићних пријема за преко 1200 малишана без родитељског старања. У име Његове Светости Патријарха српског Иринеја овај диван догађај отворио је његов Викар епископ топлички г. Арсеније. Пред окупљеном децом он се обратио пригодном беседом у којој их је поучио о правом смислу Божића и његовом великом значају.

[2]На позив Краљевске породице, активно учешће на овом догађају као званично гласило Српске Православне Цркве за децу, узело је и Светосавско звонце. Оно је учествовало у културном програму са хором који чине основци ОШ ”Бошко Палковљевић Пинки” из Старе Пазове, а који води сарадник редакције и наставница музичког Владана Бзовски. Такође за сву децу Звонце је обезбедило примерке свог часописа. Поред Звонца у програму су учествовали и хор Епархије шабачке: ”Свети Јован Златоусти”, мале балерине из Студија ”М” и аниматори из ансабла ”Чигра”.

[3] [4]

[5] [6]

Пријемима су присуствовала: деца без родитељског старања, ромска деца, деца избеглице и деца са инвалидитетом, старости од три до дванаест година, из домова и удружења широм Србије.

По завршетку пријема сва деца су даривана Божићним пакетићима које су обезбедили хуманитарна организација Лајфлајн Чикаго, која ради под покровитељством Њ.К.В. Принцезе Катарине и многобројни донатори.

[7] [8] [9] [10] [11] [12]