;

ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС ”О СВЕТОМЕ САВИ”

Датум : 27.01.2024.

Православни дечји часопис „Светосавско звонце“ и Канцеларија за сарадњу са младима у матици, окружењу и дијаспори СПЦ, а благословом Његове Светости Патријарха српског господина Порфирија, расписују:

ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС ”О СВЕТОМ САВИ” за ученике од 5. до 8. разреда основних школа

Услови конкурса:
*Рад треба написати ћирилицом, читко, својом руком (Напомена: Да би комисија могла да оцени садржај, потребно је да може да прочита рад, зато је веома важно да рукопис буде читак)
*Рад треба написати највише на 3 странице формата А4
*Уз рад треба попунити формулар са траженим подацима

Теме конкурса:
*Како је Принц Растко постао монах Сава
*Свети Сава – школска слава
*Велика радост коју нам је подарио Свети Сава
*Свети Сава као наша вечна инспирација

Конкурс је отворен до 31.марта 2024.године. Резултати конкурса биће објављени и награђени до краја школске године.
Радове са назнаком „За конкурс“ слати поштом или донети лично на адресу:
Српска Патријаршија,
„Светосавско звонце“
Ул. Краља Петра бр. 5
11000 Београд
Радове из Републике Српске слати на адресу:
ПП 196, 76300 Бијељина
са назнаком: „За конкурс“
Литерарне радове можете слати и мејлом на адресу: redakcija.zvonce@spc.rs
Сваки учесник може да пошаље само по један рад. Радове који су раније објављивани или су учествовали на неком конкурсу нећемо узимати у обзир.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више