;

Благослов Његове Светости Патријарга српског г. Порфирија ђацима за нову школску годину

Датум : 01.09.2023.

Драга децо,

Драги школарци,

Господ нека благослови вас, ваше тате и маме, браћу и сестре, рођаке, учитељице и учитеље, ваше другове са којима се играте, све људе и сву децу. Нека Господ благослови и школе, у којима учите, у којима стичете различита знања, али сви треба да знамо и учитељи и наставници и родитељи, али и ви ђаци, важније је од знања, да стичемо врлину, односно да постанемо добри људи. Добар човек је онај, који осећа љубав, прво према својој породици и према друговима али и према свим људима, према свој природи, према целом свету. То значи да је љубав најважнија, љубав је најдрагоценији дар који је Бог даровао човеку. Једини услов да би неко био срећан, било да је дете као што сте ви, било да је одрастао човек или можда старац као што су ваше баке и деке, јесте, да у срцу има љубав. Све друго, ако имате: лепу кућу, најбржи аутомобил, најбољи телефон, пуно новца или најбоље оцене, награде на такмичењима: најлепше пева, црта на ликовном, најачи је и даје највише голова, све је то ништа, ако нема љубави за другове, за људе, за децу, за природу. То не значи да не треба да се такмичимо: ко ће боље научити, ко ће добити бољу оцену, али значи да не треба да зивидимо ономе ко је бољи, него да се радујемо његовом успеху, а сами да се више потрудимо. Исто тако и да помажемо једни другима да боље научимо лекције, јер сви смо потребни једни другима, сви зависимо једни од других и зато треба да негујемо другарство, заједништво, треба да се молимо Богу, једни за друге, треба да се молимо да нам наш Бог Исус Христос, дарује љубав, да будемо ближи Њему, нашем Богу и да тако будемо ближи једни другима: родитељима, браћи, сестрама, друговима. 

    Ја се молим за вас децо, да вас Бог чува, да свима подари здравље и радост, а будући да знам да су Богу дечије молитве  најмилије, молим вас  да се и ви молите за мене, да се молите за читав свет, за све људе, да буде слоге, мира и љубави. 

Живели драга децо и нека вас Бог балгослови.Извор: 

http://www.spc.rs

Видео запис обраћања Његове Светости:

https://www.instagram.com/p/Cwpjkmws99L/

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више