;

Звонце у Вршцу

Датум : 30.11.2014.

На позив Црквене Општине Вршачке, а са благословом Његовог Преосвештенства епископа банатског Господина Никанора, Светосавско звонце је гостовало у Вршцу пред препуном салом парохијског дома и представило свој рад.

Скуп је отворио поздравном беседом Епископ банатски Господин Никанор, који је говорио о значају постојања и рада једног оваквог духовно осмишњеног часописа, који је као помоћно наставно средство у настави веронауке својим саджајем и активностима од велике помоћи и на корист вероучитељима и свим његовим читаоцима.

Након тога скупу су свој креативни приступ у настави и знање из катихетике приказали мали Вршчани игроказом ”Живот Светог Саве у сликама”.

У наставку програма главни и одговорни уредник Светосавског звонца Госпођа Радмила Мишев, представила је садржај и рубрике часописа. Поред тога говорила је и о издавачкој делатности редакције и новим насловима из едиције ”Емануил”: ”Бакине Божићне приче” и ”Десет Божијих заповести у 100 прича.”

Потом је приказан је филм о путовању награђених ђака са конкурса Светосавског звонца, који су десет дана боравили на острву Крфу у оквиру акције: ”Стопама наших предака”

Водитељи програма били су ђаци веронауке.

На крају, дечији хор из Вршца којим је дириговала попадија Виолета Сандић, отпевао је песму: ”Свети Сава Србе воли”

Тв прилог

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више