- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Звонце у Вршцу

[1]На позив Црквене Општине Вршачке, а са благословом Његовог Преосвештенства епископа банатског Господина Никанора, Светосавско звонце је гостовало у Вршцу пред препуном салом парохијског дома и представило свој рад.

[2]Скуп је отворио поздравном беседом Епископ банатски Господин Никанор, који је говорио о значају постојања и рада једног оваквог духовно осмишњеног часописа, који је као помоћно наставно средство у настави веронауке својим саджајем и активностима од велике помоћи и на корист вероучитељима и свим његовим читаоцима.

[3]Након тога скупу су свој креативни приступ у настави и знање из катихетике приказали мали Вршчани игроказом ”Живот Светог Саве у сликама”.

У наставку програма главни и одговорни уредник Светосавског звонца Госпођа Радмила Мишев, представила је садржај и рубрике часописа. Поред тога говорила је и о издавачкој делатности редакције и новим насловима из едиције ”Емануил”: ”Бакине Божићне приче” и ”Десет Божијих заповести у 100 прича.”

Потом је приказан је филм о путовању награђених ђака са конкурса Светосавског звонца, који су десет дана боравили на острву Крфу у оквиру акције: ”Стопама наших предака”

Водитељи програма били су ђаци веронауке.

[4] [5] [6] [7] [8] [3]

На крају, дечији хор из Вршца којим је дириговала попадија Виолета Сандић, отпевао је песму: ”Свети Сава Србе воли” [9]

Тв прилог [10]