;

Звонце у српским школама у Великој Британији

Датум : 11.11.2012.

Са благословом Епископа бачког Господина Иринеја, члана Светог Архијерејског Синода задуженог за рад Информативно-издавачке установе СПЦ и надлежног Епископа британско-скандинавског Господина Доситеја, Светосавско звонце ће на позив парохијске школе у Лестеру од 12. до 18. новембра учествовати на манифестацији: ”Очувајмо српске школе”.

Након успешног гостовања Звонца у мају месецу на прослави пола века Црквене недељне школе ”Светог Саве” у Лондону, уследио је позив и српске школе која окупља наше најмлађе српчиће чије породице живе стотинак километара од престонице Велике Британије у градовима: Лестеру, Корбију и Дарбију. Светосавско звонце је као глобално гласило СПЦ за децу са радошћу прихватило овај позив. За време овог седмодневног боравка све ће их обићи и потрудиће се да им та школска недеља буде весела и раздрагана уз занимљиве игроказе и едукативне радионице .

У суботу 17. новембра са почетком у 16 часова у Српском дому у Лестеру, одржаће се завршно вече ове свечаности на којој ће Госпођа Радмила Мишев, главни и одговорни уредник представити часопис, а драмски уметник Господин Тихомир Арсић извешће монодраму Звонца: „Ми смо њихови потомци“.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више