- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Звонце у српским школама у Великој Британији

[1]Са благословом Епископа бачког Господина Иринеја, члана Светог Архијерејског Синода задуженог за рад Информативно-издавачке установе СПЦ и надлежног Епископа британско-скандинавског Господина Доситеја, Светосавско звонце ће на позив парохијске школе у Лестеру од 12. до 18. новембра учествовати на манифестацији: ”Очувајмо српске школе”.

Након успешног гостовања Звонца у мају месецу на прослави пола века Црквене недељне школе ”Светог Саве” у Лондону, уследио је позив и српске школе која окупља наше најмлађе српчиће чије породице живе стотинак километара од престонице Велике Британије у градовима: Лестеру, Корбију и Дарбију. Светосавско звонце је као глобално гласило СПЦ за децу са радошћу прихватило овај позив. За време овог седмодневног боравка све ће их обићи и потрудиће се да им та школска недеља буде весела и раздрагана уз занимљиве игроказе и едукативне радионице .

У суботу 17. новембра са почетком у 16 часова у Српском дому у Лестеру, одржаће се завршно вече ове свечаности на којој ће Госпођа Радмила Мишев, главни и одговорни уредник представити часопис, а драмски уметник Господин Тихомир Арсић извешће монодраму Звонца: „Ми смо њихови потомци“.