;

Звонце на обалама Боденског језера

Датум : 02.05.2014.

Као што пастир добри води рачуна о своме стаду, тако је и Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј, исказујући своју очинску брижност за наше најмлађе, њихово васпитање и духовно очување, подржао мисионарске активности Светосавског звонца. Са његовим благословом Звонце се запутило у посету нашим српчићима на југу Немачке у покрајну Баден-Витенберг.

Радосно ишчекујући сусрет са нашим најмлађима у Немачкој, Светосавско Звонце је најпре посетило град Фридрихсхафен. У овом месту, на обалама Боденског језера, живи око 400 српских породица. Старешина парохије, протонамесник Слободан Тијанић, срдачно је испред храма посвећеног Светим српским новомученицима дочекао делегацију Звонца.

Недалеко од Боденског језера, ушушкани између малих уличица Фридрихсхафенских, Храм и његова малена порта убрзо су били испуњени дечијом грајом и њиховим веселим и насмејаним лицима који су заједно са својим родитељима жељно ишчекивали почетак дружење са Звонцем. Пред знатижељним лицима у препуној сали црквеног дома Звонце је почело свој програм монодрамом: ”Ми смо њихови потомци” који је извео глумац дечјег позоришта из Земуна Борко Сарић. Након тога, под руководством свога вероучитеља и духовника проте Слободана, представила су се и деца парохије Фридрихсхафенске са песмом и рецитацијама. Испред редакције све присутне о раду и мисионарским активностима Светосавског звонца упознао је Димитрије Стикић, који је одржао и малу играоницу-радионицу на којој су учествовала присутна деца.

На крају је делегација Звонца сву децу даривала часописом, а библиотеку и школу веронауке цркве Светих српских новомученика укориченим годишњаком.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више