- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Звонце на обалама Боденског језера

[1]Као што пастир добри води рачуна о своме стаду, тако је и Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј, исказујући своју очинску брижност за наше најмлађе, њихово васпитање и духовно очување, подржао мисионарске активности Светосавског звонца. Са његовим благословом Звонце се запутило у посету нашим српчићима на југу Немачке у покрајну Баден-Витенберг.

[2]Радосно ишчекујући сусрет са нашим најмлађима у Немачкој, Светосавско Звонце је најпре посетило град Фридрихсхафен. У овом месту, на обалама Боденског језера, живи око 400 српских породица. Старешина парохије, протонамесник Слободан Тијанић, срдачно је испред храма посвећеног Светим српским новомученицима дочекао делегацију Звонца.

[3]Недалеко од Боденског језера, ушушкани између малих уличица Фридрихсхафенских, Храм и његова малена порта убрзо су били испуњени дечијом грајом и њиховим веселим и насмејаним лицима који су заједно са својим родитељима жељно ишчекивали почетак дружење са Звонцем. Пред знатижељним лицима у препуној сали црквеног дома Звонце је почело свој програм монодрамом: ”Ми смо њихови потомци” који је извео глумац дечјег позоришта из Земуна Борко Сарић. Након тога, под руководством свога вероучитеља и духовника проте Слободана, представила су се и деца парохије Фридрихсхафенске са песмом и рецитацијама. Испред редакције све присутне о раду и мисионарским активностима Светосавског звонца упознао је Димитрије Стикић, који је одржао и малу играоницу-радионицу на којој су учествовала присутна деца.

На крају је делегација Звонца сву децу даривала часописом, а библиотеку и школу веронауке цркве Светих српских новомученика укориченим годишњаком.

[4] [5] [6]