;

Звонце молитвено прославило свога патрона

Датум : 27.01.2017.

Чланови редакције Светосавског звонца су се као и увек на дан своје Крсне славе Светог Саве, молитвено окупили на Светој Литургији. Ове године у цркви Сабора Српских Светитеља на Карабурми.

У препуној цркви верног народа и деце, након Литургије парохијско свештенство овога храма на челу са својим старешином, протојерејем-ставрофором Живадином Протићем, пресекло је славски колач Светосавког звонца и прелило славско жито.

Раздрагана деца су затим својим рецитацијама и песмом посебно обојила овај славски дан, а за труд и показану љубав даривани су светосавским пакетићима.

Главни и одговорни уредник Светосавског звонца госпођа Радмила Мишев, је најважније госте – децу, послужила славским колачем и житом.

Сви присутни у цркви су на крају отпевали тропар Светом Сави:

”Пути, вводящаго в жизнь, наставник, и первопрестольник, и учитель был еси: первее бо пришед, святителю Савво, отечество твое просветил есй и, породив тое Духом Святым, яко древа маслинная, в мысленнем рай насадил есй всеосвященная твоя чада. Тем, яко апостолом и святителем сопрестольна чтуще тя, молим: моли Христа Бога даровати нам велию милость. ”

Био си наставник, првопрестолник и учитељ пута, који води у живот, јер, чим си дошао, светитељу Саво, просветио си одмах своју отаџбину и препородивши је Духом Светим, засадио си своју освећену децу као дрва маслинова у мисаоном рају. Зато Те поштујемо као равна апостолима и светитељима и молимо: Умоли Христа Бога да нам дарује велику милост.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више