- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Звонце молитвено прославило свога патрона

[1]Чланови редакције Светосавског звонца су се као и увек на дан своје Крсне славе Светог Саве, молитвено окупили на Светој Литургији. Ове године у цркви Сабора Српских Светитеља на Карабурми.

У препуној цркви верног народа и деце, након Литургије парохијско свештенство овога храма на челу са својим старешином, протојерејем-ставрофором Живадином Протићем, пресекло је славски колач Светосавког звонца и прелило славско жито.

Раздрагана деца су затим својим рецитацијама и песмом посебно обојила овај славски дан, а за труд и показану љубав даривани су светосавским пакетићима.

Главни и одговорни уредник Светосавског звонца госпођа Радмила Мишев, је најважније госте – децу, послужила славским колачем и житом.

[2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16]

Сви присутни у цркви су на крају отпевали тропар Светом Сави:

”Пути, вводящаго в жизнь, наставник, и первопрестольник, и учитель был еси: первее бо пришед, святителю Савво, отечество твое просветил есй и, породив тое Духом Святым, яко древа маслинная, в мысленнем рай насадил есй всеосвященная твоя чада. Тем, яко апостолом и святителем сопрестольна чтуще тя, молим: моли Христа Бога даровати нам велию милость. ”

Био си наставник, првопрестолник и учитељ пута, који води у живот, јер, чим си дошао, светитељу Саво, просветио си одмах своју отаџбину и препородивши је Духом Светим, засадио си своју освећену децу као дрва маслинова у мисаоном рају. Зато Те поштујемо као равна апостолима и светитељима и молимо: Умоли Христа Бога да нам дарује велику милост.