;

Звезданина звезда сија новим сјајем

Датум : 18.11.2011.

Видели смо Звездану.

На позив домаћина Слободана и Валерије Јурица, чланови редакције Светосавског звонца, били су данас гости у њиховом дому. У једном од шорова Панчевачког насеља Војловица, недалеко од истоименог манастира, своје породично гнездо свили су ови млади и храбри банаћани. У свом скромном дому који одише породичном топлином, слогом и љубављу, угостили су нас не као госте, него као родбину.

Мала Звездана која је бијући битку да своје детињство отргне из руку опаке Батенове болести постала светски путник, дочекала нас је насмејана. Прво што смо приметили јесте да је порасла и да је веома расположена. Болест је заустављена. Поред родитеља велику бригу о њој на онај посебан, братски начин, води и четворогодишњи Немања, а на наше питање кога највише воли на свету, ко из топа је одговорио: „Моју сестру“ .

По речима маме Валерије, трећа терапија коју је Звездана имала у Кини дала је до сада најбоље резултате. Она сада мирније спава, боље једе, а од понедељка креће на двомесечну физикалну терапију у Сокобањску.

Сада су све наде усмерене ка лекарима у САД, који би требали да лек за Батенову болест пусте у прву оперативну употребу над 500 оболелих малишана из читавог света. Слободан и Валерија се надају да ће и Звездана бити ако не у првој, онда у другој групи деце која ће бити лечена тим леком. Уколико то не буде у следећих 6 месеци Зведана ће морати поново на третман матичним ћелијама у Кину.

Напуштајући породицу Јурица видели смо озарена лица наших домаћина који су се још једном захвалили свим добрим људима који су до сада помогли Звездани, а посебно читаоцима Светосавског звонца који су учествовали у акцији: „Помозимо да се Звезданина звезда не угаси“.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више