- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Звезданина звезда сија новим сјајем

[1]Видели смо Звездану.

На позив домаћина Слободана и Валерије Јурица, чланови редакције Светосавског звонца, били су данас гости у њиховом дому. У једном од шорова Панчевачког насеља Војловица, недалеко од истоименог манастира, своје породично гнездо свили су ови млади и храбри банаћани. У свом скромном дому који одише породичном топлином, слогом и љубављу, угостили су нас не као госте, него као родбину.

[2]Мала Звездана која је бијући битку да своје детињство отргне из руку опаке Батенове болести постала светски путник, дочекала нас је насмејана. Прво што смо приметили јесте да је порасла и да је веома расположена. Болест је заустављена. Поред родитеља велику бригу о њој на онај посебан, братски начин, води и четворогодишњи Немања, а на наше питање кога највише воли на свету, ко из топа је одговорио: „Моју сестру“ .

[3]По речима маме Валерије, трећа терапија коју је Звездана имала у Кини дала је до сада најбоље резултате. Она сада мирније спава, боље једе, а од понедељка креће на двомесечну физикалну терапију у Сокобањску.

[4]Сада су све наде усмерене ка лекарима у САД, који би требали да лек за Батенову болест пусте у прву оперативну употребу над 500 оболелих малишана из читавог света. Слободан и Валерија се надају да ће и Звездана бити ако не у првој, онда у другој групи деце која ће бити лечена тим леком. Уколико то не буде у следећих 6 месеци Зведана ће морати поново на третман матичним ћелијама у Кину.

Напуштајући породицу Јурица видели смо озарена лица наших домаћина који су се још једном захвалили свим добрим људима који су до сада помогли Звездани, а посебно читаоцима Светосавског звонца који су учествовали у акцији: „Помозимо да се Звезданина звезда не угаси“.