;

Васкршњи сајам

Датум : 14.04.2012.

На Васкршњем сајму, који је са благословом Његове Светости Патријарха Иринеја, организовао Издавачки фонд Архиепископије београдско-карловачке, ”Светосавском звонцу” је поверено да на Врбицу осмисли програм за децу.

Дан је почео гостовањем чланова редакције Светосавског звонца и ученика ОШ ”Јован Стерија Поповић” са вероучитељицом др Невенком Пјевач у популарној емисији ”Жикина шареница”, где је говорено о празнику и његовом значају.

Потом су на васкршњем сајму организоване мале школе иконописа, калиграфије и цртања православног стрипа. Предавачи су били илустратори ”Звонца”: Слободанка Боба Тодоровић, Сара Илић и Стеван Ковачевић. У оквиру програма отворена је и изложба под називом ”Немањићке задужбине”, најбољих ликовних радови ученика из основних школа са подручја општине Вождовац.

Током преподнева преко стотину малишана је заједно са својим родитељима, учитељима и вероучитељима вредно учило и радило освајајући нова знања и вештине цртања стрипа, бојења васкршњих јаја и калиграфије.

У поподневним часовима ”Светосавско звонце” је за децу, њихове родитеље, баке и деке извело две представе. Најпре је одиграна представа ”Звезду рождества” у извођењу позоришне трупе ”Звонце”, а потом је наш познати драмски уметник Тихомир Арсић извео монодраму ”Мали час историје” , која је настала у оквиру акције ”Ми смо њихови потомци”.

Специјални гости вечери били су чланови дечјег хора цркве Сабора српских светитеља са Карабурме.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више