- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Васкршњи сајам

[1]На Васкршњем сајму, који је са благословом Његове Светости Патријарха Иринеја, организовао Издавачки фонд Архиепископије београдско-карловачке, ”Светосавском звонцу” је поверено да на Врбицу осмисли програм за децу.

[2]Дан је почео гостовањем чланова редакције Светосавског звонца и ученика ОШ ”Јован Стерија Поповић” са вероучитељицом др Невенком Пјевач у популарној емисији ”Жикина шареница”, где је говорено о празнику и његовом значају.

Потом су на васкршњем сајму организоване мале школе иконописа, калиграфије и цртања православног стрипа. Предавачи су били илустратори ”Звонца”: Слободанка Боба Тодоровић, Сара Илић и Стеван Ковачевић. У оквиру програма отворена је и изложба под називом ”Немањићке задужбине”, најбољих ликовних радови ученика из основних школа са подручја општине Вождовац.

[3]Током преподнева преко стотину малишана је заједно са својим родитељима, учитељима и вероучитељима вредно учило и радило освајајући нова знања и вештине цртања стрипа, бојења васкршњих јаја и калиграфије.

[4]У поподневним часовима ”Светосавско звонце” је за децу, њихове родитеље, баке и деке извело две представе. Најпре је одиграна представа ”Звезду рождества” у извођењу позоришне трупе ”Звонце”, а потом је наш познати драмски уметник Тихомир Арсић извео монодраму ”Мали час историје” , која је настала у оквиру акције ”Ми смо њихови потомци”.

Специјални гости вечери били су чланови дечјег хора цркве Сабора српских светитеља са Карабурме.

[5] [6] [7]