;

У посети ђацима који похађају наставу у болничким школама

Датум : 05.06.2014.

На крају ове школске 2013/14 године Светосавско звонце је желело да обрадује децу из специјалних основних школа: ”Миодраг Матић”, ”Др Драган Херцог” и ”Душан Дугалић” па је организовало дружење на Одељењу церебрале у сали за рехабилитацију и наставу болничког центра ”Др Драгиша Мишовић”. Специјални гости били су спортисти из Православног спортског друштва ”Света Србија” и глумци из филма и серије ”Монтевидео”.

Када су, у до већ последњег места испуњену салу, ушли наш прослављени кошаркаш Дејан Томашевић, некадашњи фудбалер, а сада фудбалски тренер Горан Стевановић и млађани глумац Предраг Васић алијас ”Станоје” деца су осмесима и аплаузом поздравили своје госте.

На почетку они су се као домаћини преставили кратким програмом и кроз песму и стихове певали о детињству, Светом Сави, природи, цвећу и о Плавој звезди. Након тога речима захвалности својим домаћинима обратили су се и спортисти и глумци и поделили им дарове које су заједно са Светосавским звонцем припремили за ђаке ових школа.

 

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више