- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

У посети ђацима који похађају наставу у болничким школама

[1]На крају ове школске 2013/14 године Светосавско звонце је желело да обрадује децу из специјалних основних школа: ”Миодраг Матић”, ”Др Драган Херцог” и ”Душан Дугалић” па је организовало дружење на Одељењу церебрале у сали за рехабилитацију и наставу болничког центра ”Др Драгиша Мишовић”. Специјални гости били су спортисти из Православног спортског друштва ”Света Србија” и глумци из филма и серије ”Монтевидео”.

[2]Када су, у до већ последњег места испуњену салу, ушли наш прослављени кошаркаш Дејан Томашевић, некадашњи фудбалер, а сада фудбалски тренер Горан Стевановић и млађани глумац Предраг Васић алијас ”Станоје” деца су осмесима и аплаузом поздравили своје госте.

На почетку они су се као домаћини преставили кратким програмом и кроз песму и стихове певали о детињству, Светом Сави, природи, цвећу и о Плавој звезди. Након тога речима захвалности својим домаћинима обратили су се и спортисти и глумци и поделили им дарове које су заједно са Светосавским звонцем припремили за ђаке ових школа.

[3] [4]