;

Светосавско звонце на 60 Београдском Сајму књига

Датум : 28.10.2015.

У својој четрдесет осам година дугој традицији, Светосавско звонце се као званично гласило Српске Православне Цркве за децу, по први пут самостално појавило на овогодишњем Сајму књига. Представљајући наслове из свог издавачког опуса као што су књиге из едиције Емануил: ”Десет Божијих запосвести у сто прича”, ”Бакине Божићне приче”, ”Васкршње приче” и ”Звонцчићи Светом Сави”, редакција Звонца је желела да тај свој рад представи и сајамској публици ове манифестације, која је по бројности и квалитету једна од најбољих и највећих културолошких догађаја у овом делу Европе.

По оцени многих како посетилаца тако и издавача, штанд Светосавског звонца је био један од најпосећенијих међу издавачима за децу,  а посебне похвале чланови редакције на челу са главним и одговорним уредником Госпођом Радмилом Мишев, су добили за концепт штанда и његов изглед.

Приликом своје посете Сајму књига, штанд Светосавског звонца су између осталих посетили и Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј као и председник Информативно издавачке установе СПЦ, Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије.

 

Овогодишњи Сајам књига је по процени организатора посетило преко 180.000 људи што је за 20.000 више него прошле године

Пријатељ Звонца: Аква натура

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више