;

Свестрани ђаци веронауке са Руским космонаутима

Датум : 22.06.2021.

Данас је Светосавско звонце било позвано да са својим сарадницима, свестраним ђацима веронауке, присуствује дружењу у ПТТ музеју, са руским космонаутима Сергејем Куд-Сверчковим и његовом колегиницом АнастасјомСтепановом. Поред њих, а у организацији Фондације „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“, била су и деца оболела од рака који су као аутори 34 ликовна рада, учествовали у међународном програму Државне корпорације Руске Федерације за космичке активности „Роскосмос“ и руске добротворне организације „Јединство“ (енг. Unity) која пружа психолошку подршку онколошким болесницима.

У оквиру овог програма, цртежи малишана из Србије, заједно са радовима деце из још девет земаља, нашли су се на свемирским оделима која су добила назив „Сањар“ јер радови представљају изразе снова и жеља малих аутора. Руски космонаути однели су 9. априла ова одела на Међународну свемирску станицу, где их је дочекао и гост Поште Србије, космонаут Сергеј Куд-Сверчков, који је у свемиру боравио од октобра прошле године до 17. априла.

Сва деца су могла у непосредном дружењу са космонаутима да виде и једно од тих космонаутских одела илустрованих њиховим цртежима.

На питање Звонцетових малих сарадника, ученика петог разреда београдске ОШ ”Бранислав Нушић”: Јоване Терзић, Филипа Тодоровића, Николе Рогића, Стефана Марковића, и Ђорђа Дрековића, како је то боравити у космосу и шта је за то најважније, космонаут Сергеј је изјавио да је њему и његовим колегама поред доброг здравља, физичке спреме и увежбаности, током боравка у свемирској станици, изузетно важна и духовна снага те је деци поручио да је поред осталих образовних предмета, веома важно све што слушају и на часу веронауке.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више