;

Републичко такмичење из Православне веронауке у Републици Српској

Датум : 18.05.2013.

У организацији Републичког педагошког завода Републике Српске и Српске православне Цркве 18. маја 2013. године у манастиру Светог Петра и Павла у Петровом Пољу, општина Требиње, одржано је завршно Републичко такмичење из Православне веронауке. На такмичењу су учествовали ученици 5. разреда основне школе, а тема такмичења била је „О богослужењу у Православној Цркви“. Укупно на такмичењу је учествовало 20 ученика са подручја читаве Републике Српске.

Победница Републичког такмичења за школску 2012/13. годину је ученица Основне школе „Свети Сава“ у Бијељини Николина Петровић, која је освојила 95 бодова, од 100 могућих бодова. Друго место је освојила ученица „Прве основне школе“ у Сребреници Марица Милосављевић, а треће место заузео је ученик Основне школе „Десанка Максимовић“ из Трна Бранко Павковић.

По завршетку такмичења прво су сви ученици и вероучитељи добили поклоне, а затим су додељене награде ученицима који су освојили прва три места. Награде победницима доделио је инспектор-просветни саветник за веронауку мр Славољуб Лукић и отац Синиша Шаренац, координатор за Православну веронауку при Епархији захумско-херцеговачкој и приморској. После проглашења победника у манастиру је организован заједнички ручак за све ученике, вероучитеље и остале госте, а након тога су сви заједно посетили Херцеговачку Грачаницу, чиме је програм овогодишњег Републичког такмичења из Православне веронауке био завршен.

Вероучитељи и ученици су били изузетно задовољни такмичарским задацима, организацијом такмичења и наградама. Сестре манастира Светог Петра и Павла, на челу са игуманијом Павлом, су са неизмерном љубављу и пажњом угостиле ученике и вероучитеље, како би њима ово такмичење остало у трајној успомени.

Награде за овогодишње Републичко такмичење обезбиедио је председник Катихетског одбора Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Г. Хризостом.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више