;

Радне свеске за подстицај дечије креативности и њиховог стваралаштва

Датум : 03.09.2015.

Од школске 2015/16. године у основним школама Републике Српске, од другог до петог разреда, користиће се Радне свеске из Православне веронауке, аутора Драгана Ђурића, по Благослову Председника Катихетског одбора СПЦ у Републици Српској и Федерацији БиХ Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Г. Хризостома.

Министарство просвете и културе Републике Српске, решењем број 07.04/4659-1/15, од 20. јула 2015. године, одобрило је да се ове Радне свеске користе у основним школама као обавезно наставно средство.

Садржаји Радних свесака су у потпуности усаглашени са Наставним планом и програмом предмета Православна веронаука у Републици Српској, те ће помоћи квалитетнијој и ефикаснијој реализацији наставе Православне веронауке у којој је евидентан недостатак наставних средстава. Радне свеске су садржајем прилагођене узрасту, интересовању и потребама ученика у разредној настави.

Такође, подстичу дечију креативност и разноврсност њиховог стваралаштва јер се највећи део садржаја ослања на самосталан рад ученика, па ће часове Православне веронаукe учинити интересантнијим и садржајнијим за ученике, а наставу у потпуности унапредити и побољшати.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више