- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Радне свеске за подстицај дечије креативности и њиховог стваралаштва

[1]Од школске 2015/16. године у основним школама Републике Српске, од другог до петог разреда, користиће се Радне свеске из Православне веронауке, аутора Драгана Ђурића, по Благослову Председника Катихетског одбора СПЦ у Републици Српској и Федерацији БиХ Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Г. Хризостома.

Министарство просвете и културе Републике Српске, решењем број 07.04/4659-1/15, од 20. јула 2015. године, одобрило је да се ове Радне свеске користе у основним школама као обавезно наставно средство.

Садржаји Радних свесака су у потпуности усаглашени са Наставним планом и програмом предмета Православна веронаука у Републици Српској, те ће помоћи квалитетнијој и ефикаснијој реализацији наставе Православне веронауке у којој је евидентан недостатак наставних средстава. Радне свеске су садржајем прилагођене узрасту, интересовању и потребама ученика у разредној настави.

Такође, подстичу дечију креативност и разноврсност њиховог стваралаштва јер се највећи део садржаја ослања на самосталан рад ученика, па ће часове Православне веронаукe учинити интересантнијим и садржајнијим за ученике, а наставу у потпуности унапредити и побољшати.