;

Пробе пред премијеру луткарске представе

Датум : 23.10.2015.

У свечаној сали Патријаршије СПЦ, чланови драмске секције Светосавског звонца, вредно раде на припреми играно-луткарске представе: ”Свети Сава и животиње које су ишле у Јерусалим”.

У сарадњи са организаторима највећег културолошког догађаја у овом делу Европе: ”Међународног Београдског сајма књига” који се ове године одржава јубуларни шездесети пут код нас, договорена је премијера ове занимљиве Звонцетове представе, која ће бити за време одржавања ове манифестације. Она ће се одиграти у свечаној сали Хале 4 Београдског сајма, 29. октобра у овиру дечијег дана и биће поклон Светосавског звонца за све ђаке посетиоце сајма.

Уз помоћ искусних глумаца и аниматора Борка Сарића и Драгане Васић и изузетно урађену сценографију као и динамичну сцену на којој ће се публици као целина приказати и играни и луткарски део представе, Светосавско звонце жели да ђацима и њиховим наставницима на занимљив начин приближи неопходност хармоније и склада у међусобном односу читаве Божије творевине на чијем врху се налази човек.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више