- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Пробе пред премијеру луткарске представе

[1]У свечаној сали Патријаршије СПЦ, чланови драмске секције Светосавског звонца, вредно раде на припреми играно-луткарске представе: ”Свети Сава и животиње које су ишле у Јерусалим”.

У сарадњи са организаторима највећег културолошког догађаја у овом делу Европе: ”Међународног Београдског сајма књига” који се ове године одржава јубуларни шездесети пут код нас, договорена је премијера ове занимљиве Звонцетове представе, која ће бити за време одржавања ове манифестације. Она ће се одиграти у свечаној сали Хале 4 Београдског сајма, 29. октобра у овиру дечијег дана и биће поклон Светосавског звонца за све ђаке посетиоце сајма.

[2]Уз помоћ искусних глумаца и аниматора Борка Сарића и Драгане Васић и изузетно урађену сценографију као и динамичну сцену на којој ће се публици као целина приказати и играни и луткарски део представе, Светосавско звонце жели да ђацима и њиховим наставницима на занимљив начин приближи неопходност хармоније и склада у међусобном односу читаве Божије творевине на чијем врху се налази човек.