;

Премијера луткарске представе

Датум : 29.10.2015.

У препуној сали медија центра Београдског сајма у четвртак 29. октобра, са почетком у 14 часова, у оквиру дечијег дана, одржана је премијера луткарске представе Светосавског звонца: ”Свети Сава и животиње које су ишле у Јерусалим”.

Ова представа је била заједнички поклон Светосавског звонца и јубиларног шездесетог Сајма књига за најмлађе посетиоце ове дивне манифестације.

Пред преко 200 малишана одиграна је представа током које су они били веома жива публика, која је здушно помагала папагају да се скрије од мачке и навијала да се слон са својим најбољим пријатељем мишем што пре појави и заведе ред у шуми.

Главни јунаци ове представе су објаснили публици зашто је нама веома важан град Јерусалим и да се тамо налази Гроб Господњи – место где је било положено тело Сина Божијег. Млађана публика је саслушавши све то громогласним аплаузом на далеки пут у Свету Земљу испратила: слона, миша, папагаја и мацу.

Са посебном пажњом су одгледали задње кадрове представе који су носили поруку да волимо и чувамо једни друге, а не од других да правимо слуге и да у наша срца уселимо љубав и доброту јер од тога нема већег блага.

Након представе сва деца су даривана слаткишима и примерцима Светосавског звонца.

Пријатељ Звонца:
Аква натура

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више