- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Премијера луткарске представе

[1]У препуној сали медија центра Београдског сајма у четвртак 29. октобра, са почетком у 14 часова, у оквиру дечијег дана, одржана је премијера луткарске представе Светосавског звонца: ”Свети Сава и животиње које су ишле у Јерусалим”.

Ова представа је била заједнички поклон Светосавског звонца и јубиларног шездесетог Сајма књига за најмлађе посетиоце ове дивне манифестације.

[2]Пред преко 200 малишана одиграна је представа током које су они били веома жива публика, која је здушно помагала папагају да се скрије од мачке и навијала да се слон са својим најбољим пријатељем мишем што пре појави и заведе ред у шуми.

Главни јунаци ове представе су објаснили публици зашто је нама веома важан град Јерусалим и да се тамо налази Гроб Господњи – место где је било положено тело Сина Божијег. Млађана публика је саслушавши све то громогласним аплаузом на далеки пут у Свету Земљу испратила: слона, миша, папагаја и мацу.

[3] [4]

Са посебном пажњом су одгледали задње кадрове представе који су носили поруку да волимо и чувамо једни друге, а не од других да правимо слуге и да у наша срца уселимо љубав и доброту јер од тога нема већег блага.

Након представе сва деца су даривана слаткишима и примерцима Светосавског звонца.

[5]

Пријатељ Звонца:
Аква натура [6]

[6]