;

Посета Дому за незбринуту децу ”Дринка Павловић”

Датум : 28.01.2016.

Светосавско звонце и студенти Богословског факултета наставаљају своје заједничке активности. У данима када обележавамо и прослављамо нашег Првог Архиепископа Светог Саву, желећи да радост празника поделимо са нашим најмлађима који се храбро боре за своју будућност и који за разлику од својих вршњака стасавају далеко од својих родитељских огњишта, посетили смо Дом за незбринуту децу „Дринка Павловић“ на Сењаку (Београд).

Дом припада Центру за заштиту одојчади, деце и омладине и намењен је деци без родитељског старања школског узраста. Заједно са Управом и штићеницима дома, обележена је школска слава Свети Сава, а славски колач и жито осветио јереј Владимир Марковић, секретар Верског добротворног старатељства. Након резања славског колача и преливања славског жита, сви присутни су се помолили за здравље оних који се налазе у дому, за њихов напредак и успех у даљем раду. Након црквеног обреда деца су одрецитовала песмице Св. Сави, а затим заједно са студентима отпевали химну првом српском архиепископу. Овом приликом деци су уручени светосавски пакетићи, које су припремили Звонце и студенти Богословског факултета.

Ови пакетићи су приређени захваљујући претходној заједничкој акцији. Она је носила назив: ”Мир Божији – дар Божији”, и реализована је у децембру на Теолошком факултету. Тада су од продаје божићних честитки и рукотворина сакупљена средства за набавку ових светосавских пакетића. Свако дете је добило слаткише, воће и Светосавско звонце, а одушевљење је посведочено искреним осмесима и захвалношћу којом су сијале њихове радосне очи.

Светосавско звонце ће наставити сарадњу и заједничке акције са секцијом за хуманитарни рад студената Богословског факултета, на чијем челу се налази студент Стефан Зељкановић.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више