- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Посета Дому за незбринуту децу ”Дринка Павловић”

[1]Светосавско звонце и студенти Богословског факултета наставаљају своје заједничке активности. У данима када обележавамо и прослављамо нашег Првог Архиепископа Светог Саву, желећи да радост празника поделимо са нашим најмлађима који се храбро боре за своју будућност и који за разлику од својих вршњака стасавају далеко од својих родитељских огњишта, посетили смо Дом за незбринуту децу „Дринка Павловић“ на Сењаку (Београд).

Дом припада Центру за заштиту одојчади, деце и омладине и намењен је деци без родитељског старања школског узраста. Заједно са Управом и штићеницима дома, обележена је школска слава Свети Сава, а славски колач и жито осветио јереј Владимир Марковић, секретар Верског добротворног старатељства. Након резања славског колача и преливања славског жита, сви присутни су се помолили за здравље оних који се налазе у дому, за њихов напредак и успех у даљем раду. Након црквеног обреда деца су одрецитовала песмице Св. Сави, а затим заједно са студентима отпевали химну првом српском архиепископу. Овом приликом деци су уручени светосавски пакетићи, које су припремили Звонце и студенти Богословског факултета.

[2] [3]

[4]Ови пакетићи су приређени захваљујући претходној заједничкој акцији. Она је носила назив: ”Мир Божији – дар Божији”, и реализована је у децембру на Теолошком факултету. Тада су од продаје божићних честитки и рукотворина сакупљена средства за набавку ових светосавских пакетића. Свако дете је добило слаткише, воће и Светосавско звонце, а одушевљење је посведочено искреним осмесима и захвалношћу којом су сијале њихове радосне очи.

[5]Светосавско звонце ће наставити сарадњу и заједничке акције са секцијом за хуманитарни рад студената Богословског факултета, на чијем челу се налази студент Стефан Зељкановић.

[6]