;

Подршка најбољим ђацима

Датум : 11.02.2021.

У сарадњи са Фондацијом “Заједно за младе -др Даница Грујичић”, Светосавско Звонце награђује посебно надарене и вредне ђаке. Сходно великој читалачкој публици и највредијима међу њима који шаљу на хиљаде својих литерарних, ликовних, фото и филмских радова, како на креативне Конкурсе Звонца, тако и на слободне теме између два броја часописа, имамо увид у вредноћу и стваралачки уметнички потенцијал наших најпаметнијих ђака. Веома често се догађа, да нам се са посебним препорукама за своје даровите ученике, обраћају и саме школе и њихови предметни наставници.

Тако смо и сазнали за Мају Катић, даровиту ученицу и ђака генерације из Руме. Она је кроз своје основно и средњошколско образовање носилац Вукове дипломе, затим Похвалнице Краљевског дома Карађорђевића, а првак је Србије у ликовном стваралаштву. Да ће наставити са истим успехом показала је и приликом уписа Факултета за економију и инжењерски менаџмент где је за годину дала две академске године.

Подршку њеном даљњем образовном усавршавању и стицању академске дипломе помогли смо са Фондацијом “Заједно за младе -др Даница Грујичић” набавком преносивог рачунара најновије генерације и едицијом књига из издавачког опуса Светосавског звонца.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више