- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Подршка најбољим ђацима

[1]У сарадњи са Фондацијом “Заједно за младе -др Даница Грујичић”, Светосавско Звонце награђује посебно надарене и вредне ђаке. Сходно великој читалачкој публици и највредијима међу њима који шаљу на хиљаде својих литерарних, ликовних, фото и филмских радова, како на креативне Конкурсе Звонца, тако и на слободне теме између два броја часописа, имамо увид у вредноћу и стваралачки уметнички потенцијал наших најпаметнијих ђака. Веома често се догађа, да нам се са посебним препорукама за своје даровите ученике, обраћају и саме школе и њихови предметни наставници.

Тако смо и сазнали за Мају Катић, даровиту ученицу и ђака генерације из Руме. Она је кроз своје основно и средњошколско образовање носилац Вукове дипломе, затим Похвалнице Краљевског дома Карађорђевића, а првак је Србије у ликовном стваралаштву. Да ће наставити са истим успехом показала је и приликом уписа Факултета за економију и инжењерски менаџмент где је за годину дала две академске године.

Подршку њеном даљњем образовном усавршавању и стицању академске дипломе помогли смо са Фондацијом “Заједно за младе -др Даница Грујичић” набавком преносивог рачунара најновије генерације и едицијом књига из издавачког опуса Светосавског звонца.