;

Основци Змај Јовине школе у посети Патријаршији СПЦ

Датум : 29.12.2014.

Ђаци ОШ „Змај Јова Јовановић“ са својом вероучитељицом Јасминком Милинковић и професором српског језика Наташом Васић, посетили су Патријаршију СПЦ у којој их је као род рођени и део своје велике Светосавске породице дочекало и угостило Светосавско звонце.

Овом приликом ђаци су донели и своје ликовне и литерарне радове и предали их главном и одговорном уреднику Госпођи Радмили Мишев. Знатижељно су се распитивали о пропозицијама новог конкурса Звонца, који је расписан у школској 2014/15 години са темом: „Отац“.

Након кратког сусрета са члановима редакције, сви гости су посетили и изложбену „Ликовну галерију“ Звонца, која украшава зидове Патријаршије и њене посетиоце упознаје са најуспешнијим и најлепшим ликовним делима малих уметника. Сви ђаци даривани су најновијим бројем Светосавског звонца, а након посете редакције упутили су се у Музеј СПЦ где су имали прилику да виде експонате непроцењиве вредности: одежду кнеза Лазара, Јефимијину Похвалу кнезу Лазару, кивот краља Стефана Дечанског, бројне иконе из различитих уметничких епоха, архијерејске одежде, црквене предмете, повеље, прве штампане књиге и књиге писане на пергаменту. У Музеју Српске Православне Цркве такође су видели и изложбу посвећену Патријарху Павлу, насловљену „Сведочим, само…” која никог од ђака није оставила равнодушним.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више