;

На обронцима Шварцвалда

Датум : 05.05.2014.

Подно Алпа, највећег европског планинског масива, у подножју планине Шварцвалд, где је извориште реке Дунав, у месту Филинген-Швенинген, око храма посвећеног Сабору Архангела Михаила свила је духовно гнездо велика српска заједница. Парохија се последњих двадесет година развија духовно и организационо.

Домаћин члановима редакције Светосавског звонца био је протонамесник Миленко Марковић, који је госте дочекао у препуној сали парохијског дома. Међу присутнима могло се видети неколико генерација наших земљака, између којих су радосно трчакарали и они најмлађи.

Програм посете отворио је поздравном беседом старешина храма, прота
Миленко. Након представљања мисије и пројеката Светосавског звонца, које су присутнима представили чланови редакције, у програму су учествовала и деца парохије која су рецитовала и певала о својој Србији. Програм је даље текао у ведрим бојама радосног шаренила народних ношњи деце чланове КУД-а ”Јелек” и веселим тоновима сплета народних кола и игара од Ниша до Книна које су деца отпевала и одиграла.

Програм је завршен малом драмском радионицом, односно, игроказом ”Бајка о принцези Зевки”, коју су извели члан редакције Светосавског звонца, Димитрије Стикић и глумац Борко Сарић. У представу су укључена сва деца, која су са великом радошћу учествовала у извођењу овог ведрог и поучног игроказа.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више