;

Митрополит Амфилохије: Неопходан развој и квалитетна разноврсност садржаја патријаршијских гласила

Датум : 12.04.2016.

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, члан Светог Архијерејског Синода СПЦ задужен за рад Информативно-издавачке установе СПЦ, одржао је 12. априла 2016. године, састанак са запосленима у овој Установи.

Састанку су присуствовали уредници и сарадници централних мисионарских гласила наше свете Цркве: Гласника, Православља, Православног мисионара, Теолошких погледа, Светосавског звонца и Информативне службе.

Након извештаја о раду сваког гласила, које су поднели главни и одговорни уредници са сарадницима, дошло се до закључка да је глас наше Свете Мајке Цркве у данашњем времену веома значајан за развој њених мисионарских активности преко ових гласила, као и да се мора радити на њиховом константном развоју и унапређењу.

Митрополит Амфилохије је овом приликом посебно истакао и неопходност што боље координације у раду самих централних служби Српске Православне Цркве, а све у циљу правовременог информисања јавности о оним питањима која се тичу организације и живота Цркве. Наглашено је да је рад самих гласила у Информативно-издавачкој установи Српске Цркве велики и динамичан, као и да се све обавезе из њихових ингеренција обављају ваљано и на време.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више