- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Митрополит Амфилохије: Неопходан развој и квалитетна разноврсност садржаја патријаршијских гласила

[1]Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, члан Светог Архијерејског Синода СПЦ задужен за рад Информативно-издавачке установе СПЦ, одржао је 12. априла 2016. године, састанак са запосленима у овој Установи.

Састанку су присуствовали уредници и сарадници централних мисионарских гласила наше свете Цркве: Гласника, Православља, Православног мисионара, Теолошких погледа, Светосавског звонца и Информативне службе.

Након извештаја о раду сваког гласила, које су поднели главни и одговорни уредници са сарадницима, дошло се до закључка да је глас наше Свете Мајке Цркве у данашњем времену веома значајан за развој њених мисионарских активности преко ових гласила, као и да се мора радити на њиховом константном развоју и унапређењу.

Митрополит Амфилохије је овом приликом посебно истакао и неопходност што боље координације у раду самих централних служби Српске Православне Цркве, а све у циљу правовременог информисања јавности о оним питањима која се тичу организације и живота Цркве. Наглашено је да је рад самих гласила у Информативно-издавачкој установи Српске Цркве велики и динамичан, као и да се све обавезе из њихових ингеренција обављају ваљано и на време.