;

Ми смо њихови потомци

Датум : 06.09.2011.

Његова Светост Патријарх Српски Г. Иринеј примио је јуче чланове редакције Светосавског звонца и на почетку нове школске године упутио благослов свој деци и ученицима, а посебно читаоцима „Звонца“.

Православни дечји часопис, „Светосавско звонце“ који је помоћно наставно средство у настави веронауке и гласило Српске Православне Цркве за децу, и ове је школске 2011/12 године, припремило кампању која носи назив: „Ми смо њихови потомци“. Основни циљ је представљање верске наставе и образовне мисије коју врши Светосавско звонце. Главни и одговорни уредник госпођа Радмила Мишев замолила Његову Светост да благослови штампање велике слике „Ми смо њихови потомци“. На овој слици, раду академског сликара и једног од илустратора Звонца, Слободанке Бобе Тодоровић, приказани су ликови наших предака, владара и светитеља Светородне лозе Немањића и најзначајнијих личности из наше историје, светитеља, научника, уметника, књижевника.

Његова Светост је благословио да се слика штампа на распореду часова који ће бити подељен свим ученицима основних школа у Србији који похађају верску наставу, али и на великом постеру, на којем ће бити и кратки животописи свих личности приказаних на слици. Постере ће у току октобра месеца Светосавско звонце поделити свим школама у Србији. Ликови представљени на овој слици су својим животом и достигнућима обележили време у којем су живели и на прави начин нама, њиховим потомцима, оставили пример какви треба да будемо и чему треба да стремимо У наредном, октобарском броју Светосавског звонца, биће објављен Конкурс дечијег ликовног и литерарног стваралаштва на ову тему.

Његова Светост Патријарх Иринеј дао је члановима редакције Светосавског звонца, госпођи Радмили Мишев, главном и одговорном уреднику и Димитрију Стикићу, шефу маркетинга, драгоцене савете о конкурсу и његовој мисионарској улози.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више