- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Ми смо њихови потомци

[1]Његова Светост Патријарх Српски Г. Иринеј примио је јуче чланове редакције Светосавског звонца и на почетку нове школске године упутио благослов свој деци и ученицима, а посебно читаоцима „Звонца“.

Православни дечји часопис, „Светосавско звонце“ који је помоћно наставно средство у настави веронауке и гласило Српске Православне Цркве за децу, и ове је школске 2011/12 године, припремило кампању која носи назив: „Ми смо њихови потомци“. Основни циљ је представљање верске наставе и образовне мисије коју врши Светосавско звонце. Главни и одговорни уредник госпођа Радмила Мишев замолила Његову Светост да благослови штампање велике слике „Ми смо њихови потомци“. На овој слици, раду академског сликара и једног од илустратора Звонца, Слободанке Бобе Тодоровић, приказани су ликови наших предака, владара и светитеља Светородне лозе Немањића и најзначајнијих личности из наше историје, светитеља, научника, уметника, књижевника.

[2]Његова Светост је благословио да се слика штампа на распореду часова који ће бити подељен свим ученицима основних школа у Србији који похађају верску наставу, али и на великом постеру, на којем ће бити и кратки животописи свих личности приказаних на слици. Постере ће у току октобра месеца Светосавско звонце поделити свим школама у Србији. Ликови представљени на овој слици су својим животом и достигнућима обележили време у којем су живели и на прави начин нама, њиховим потомцима, оставили пример какви треба да будемо и чему треба да стремимо У наредном, октобарском броју Светосавског звонца, биће објављен Конкурс дечијег ликовног и литерарног стваралаштва на ову тему.

Његова Светост Патријарх Иринеј дао је члановима редакције Светосавског звонца, госпођи Радмили Мишев, главном и одговорном уреднику и Димитрију Стикићу, шефу маркетинга, драгоцене савете о конкурсу и његовој мисионарској улози.