;

Хор ”Звонце” учествовао на Витез фесту

Датум : 23.04.2016.

Дводневна манифестација „Витез фест 2016” свечано је отворена данас на Београдској тврђави. Она се одржава једанаести пут по реду са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја и под покровитељством Њ.К.В. Кнегиње Линде Карађорђевић. Поред Града Београда, Туристичке организације Србије, Туристичке организације Београда и Београдске тврђаве, ”Витез фест” подржало је и званично гласило СПЦ за децу ”Светосавско звонце”.

Манифестација је почела окупљањем у 11.30 код Споменика кнезу Михаилу, одакле се у 12.00 кренуло у дефилеу ка Београдској тврђави. Свечано отварање заказано је било у 14.00 на Горњем граду код Деспотове куле (код Опсерваторије).

У оквиру свечаног дела програма учествовао је и хор Светосавског звонца. Под диригенском управом наставнице мучичког Владане Бзовски, хор је извео три нумере: ”Ој Србијо мајко мила”, ”Полетела два сокола”, Вера наша, вера стара”.

Публика Витез феста је сваку од ових нумера пропратила и наградила великим аплаузом.

Богат програм Витез Феста, се наставља и сутра са око 1000 учесника, на Доњем и Горњем граду Београдске тврђаве, као и у просторијама Куле Небојша, где ће се у више целина представити витешки, културно-уметнички програми, књижевни, туристички, дечји, научно-образовни и спортски програми.

Програм Витез феста

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више