- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Хор ”Звонце” учествовао на Витез фесту

[1]Дводневна манифестација „Витез фест 2016” свечано је отворена данас на Београдској тврђави. Она се одржава једанаести пут по реду са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја и под покровитељством Њ.К.В. Кнегиње Линде Карађорђевић. Поред Града Београда, Туристичке организације Србије, Туристичке организације Београда и Београдске тврђаве, ”Витез фест” подржало је и званично гласило СПЦ за децу ”Светосавско звонце”.

[2]Манифестација је почела окупљањем у 11.30 код Споменика кнезу Михаилу, одакле се у 12.00 кренуло у дефилеу ка Београдској тврђави. Свечано отварање заказано је било у 14.00 на Горњем граду код Деспотове куле (код Опсерваторије).

У оквиру свечаног дела програма учествовао је и хор Светосавског звонца. Под диригенском управом наставнице мучичког Владане Бзовски, хор је извео три нумере: ”Ој Србијо мајко мила”, ”Полетела два сокола”, Вера наша, вера стара”.

Публика Витез феста је сваку од ових нумера пропратила и наградила великим аплаузом.

[3]Богат програм Витез Феста, се наставља и сутра са око 1000 учесника, на Доњем и Горњем граду Београдске тврђаве, као и у просторијама Куле Небојша, где ће се у више целина представити витешки, културно-уметнички програми, књижевни, туристички, дечји, научно-образовни и спортски програми.

Програм Витез феста [4]