;

Дружење са читаоцима на 62. Међународном сајму књига

Датум : 29.10.2017.

Светосавско звонце је трећу годину за редом, наступило самостално на најзначајнијој културној манифестацији писане речи у овом делу Европе: Међународном сајму књига. Овај, шездесет и други по реду сусрет књиге и читалаца, сакупио је под куполе Београдског сајма, од 22. до 29. новембра на једном месту преко 200.000 људи.

Звонце је на овом сајму представило поред српског издања свог часописа и своје двојезично – билингуално, са упоредним текстом на српском и енглеском, намењеном деци наших исељеника која расту и школују се на енглеском говорном подручју: Аустралија, Велика Британија, Сједињене Америчке Државе и Канада. Поред тога на штанду Светосавског звонца били су представљени и добро познати наслови намењени као помоћна дидактичка литература за вероучитеље али и лепо поучно, васпитно штиво за породичне библиотеке, а то су збирке текстова поезије и прозе: ”Десет Божијих заповести у 100 прича”, Бакине Божићне приче”, ”Звончићи Светом Сави”, ”Васкршње приче”, као и ”Бисерница”, зборник духовних, уметничких и народних песама за децу.

Под називом: ”Кућица на златном темељу”, Светосавско звонце је представило и нановији наслов из едиције ”Емануил”. То је збирка прича и песама Лидије Поповић.

Штанд су поред дечјих писаца, професора, учитеља, вероучитеља, ђака, академика, посетили и многи црквени великодостојници. Међу њима са посебном пажњом и интересовањем су се на штанду Светосавског звонца задржали: Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј, као и Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије.

Посебну радост Звонцу су приређивали најмлађи приликом посете штанду. Редакција се потрудила да их све лепо угости, подели поклоне и позове на поновна и што чешћа дружења.

Као и сваке године, за оне највредније као посебну врсту награде за сараднике вероучитеље и децу читаоце, Светосавско звонце је обезбедило бесплатан улазак на Сајам.

Са посебном пажњом редакција је угостила и ђаке основих школа из Општине Ново брдо са Косова и Метохије, те им је након посете Сајму књига организовало посету Патријаршпији СПЦ и угостило трпезом љубави – ручком у Патријаршиској трпезарији.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више