- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Дружење са читаоцима на 62. Међународном сајму књига

[1]Светосавско звонце је трећу годину за редом, наступило самостално на најзначајнијој културној манифестацији писане речи у овом делу Европе: Међународном сајму књига. Овај, шездесет и други по реду сусрет књиге и читалаца, сакупио је под куполе Београдског сајма, од 22. до 29. новембра на једном месту преко 200.000 људи.

[2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14]

Звонце је на овом сајму представило поред српског издања свог часописа и своје двојезично – билингуално, са упоредним текстом на српском и енглеском, намењеном деци наших исељеника која расту и школују се на енглеском говорном подручју: Аустралија, Велика Британија, Сједињене Америчке Државе и Канада. Поред тога на штанду Светосавског звонца били су представљени и добро познати наслови намењени као помоћна дидактичка литература за вероучитеље али и лепо поучно, васпитно штиво за породичне библиотеке, а то су збирке текстова поезије и прозе: ”Десет Божијих заповести у 100 прича”, Бакине Божићне приче”, ”Звончићи Светом Сави”, ”Васкршње приче”, као и ”Бисерница”, зборник духовних, уметничких и народних песама за децу.

[15] [16]

[17]

Под називом: ”Кућица на златном темељу”, Светосавско звонце је представило и нановији наслов из едиције ”Емануил”. То је збирка прича и песама Лидије Поповић.

[18]Штанд су поред дечјих писаца, професора, учитеља, вероучитеља, ђака, академика, посетили и многи црквени великодостојници. Међу њима са посебном пажњом и интересовањем су се на штанду Светосавског звонца задржали: Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј, као и Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије.

[19]

Посебну радост Звонцу су приређивали најмлађи приликом посете штанду. Редакција се потрудила да их све лепо угости, подели поклоне и позове на поновна и што чешћа дружења.

Као и сваке године, за оне највредније као посебну врсту награде за сараднике вероучитеље и децу читаоце, Светосавско звонце је обезбедило бесплатан улазак на Сајам.

[20]Са посебном пажњом редакција је угостила и ђаке основих школа из Општине Ново брдо са Косова и Метохије, те им је након посете Сајму књига организовало посету Патријаршпији СПЦ и угостило трпезом љубави – ручком у Патријаршиској трпезарији.

[21]