;

Ђаци генерације са Општине Палилула и Светосавско звонце поново на Крфу

Датум : 13.08.2014.

СТОПАМА НАШИХ ПРЕДАКА је пројекат који је са благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја, покренуло ”Светосавско звонце” – званично гласило Српске Православне Цркве за децу. Пројекат је духовног, едукативног и практичног карактера, који има за циљ очување српског националног индетитета, историје и вере православне, са посебним освртом на историјски период Првог светског рата.

Светосавско звонцe се неизмерно радује што је опет у могућности да овим путовањем награди труд и рад најбољих и најдаровитијих ђака који су учествовали на конкурсу: ”Мој завичај”.

Ове, као и претходне године, у сарадњи са Градском општином Палилула, пут Крфа кренуће и ђаци генерације најбољи ученици 17 основних школа ове Београдске општине.

Тим поводом у свечаној сали општине одржан је састанак са родитељима награђених ђака Палилуле како би их информисали о детаљима путовања као и програму боравка. После кратке мулти-медијалне презентације ове акције родитељима и ђацима се обратио председник Општине Палилула господин Стојан Николић. Он је обавестио присутне да се у ову акцију Звонца укључила и Општина са жељом да пружи могућност најбољим основцима Палилуле да обиђу острво Крф и упознају се са српском историјом, а посебно догађајима из Првог светског рата и животом предака који су тамо боравили од 1916. до 1918. године.

О боравку и учешћу на овој десетодневној практично-едукативној ескурзији Светосавског звонца, говорили су ученици који су прошлог лета са Светосавским звонцем ходили ”Стопама наших предака” Анђела Анакијев и Бобан Живановић.

У име редакције Светосавског звонца о концепту акције, њеним циљевима као и планираним активностима за време овогодишњег десетодневног боравка на острву Крфу говорио је Димитрије Стикић.

 

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више