- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Ђаци генерације са Општине Палилула и Светосавско звонце поново на Крфу

[1]СТОПАМА НАШИХ ПРЕДАКА је пројекат који је са благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја, покренуло ”Светосавско звонце” – званично гласило Српске Православне Цркве за децу. Пројекат је духовног, едукативног и практичног карактера, који има за циљ очување српског националног индетитета, историје и вере православне, са посебним освртом на историјски период Првог светског рата.

[2]Светосавско звонцe се неизмерно радује што је опет у могућности да овим путовањем награди труд и рад најбољих и најдаровитијих ђака који су учествовали на конкурсу: ”Мој завичај”.

Ове, као и претходне године, у сарадњи са Градском општином Палилула, пут Крфа кренуће и ђаци генерације најбољи ученици 17 основних школа ове Београдске општине.

[3]Тим поводом у свечаној сали општине одржан је састанак са родитељима награђених ђака Палилуле како би их информисали о детаљима путовања као и програму боравка. После кратке мулти-медијалне презентације ове акције родитељима и ђацима се обратио председник Општине Палилула господин Стојан Николић. Он је обавестио присутне да се у ову акцију Звонца укључила и Општина са жељом да пружи могућност најбољим основцима Палилуле да обиђу острво Крф и упознају се са српском историјом, а посебно догађајима из Првог светског рата и животом предака који су тамо боравили од 1916. до 1918. године.

[4]О боравку и учешћу на овој десетодневној практично-едукативној ескурзији Светосавског звонца, говорили су ученици који су прошлог лета са Светосавским звонцем ходили ”Стопама наших предака” Анђела Анакијев и Бобан Живановић.

У име редакције Светосавског звонца о концепту акције, њеним циљевима као и планираним активностима за време овогодишњег десетодневног боравка на острву Крфу говорио је Димитрије Стикић.

[5]