;

Дечји симфонијски оркестар

Датум : 01.10.2020.

Школски центар “Звонце”, је у раду са талентованим ђацима, након формирања инструментално вокалне и глумачке секције, приступио и окупљању талентованих уметника-музичара у Дечји симфонијски оркестар.

Поучени досадашњим позитивним искуством, а у намери да се надареној деци створе што бољи предуслови за бављење стваралачким радом, Светосавско звонце је покренуло и развој овог сегмента музичког стваралачког опуса, чиме би се умногоме уопштено обогатио и програм који прави школски центар за рад са талентованим ђацима “Звонце”.

У реализацији пројеката, показало се да би заједно са досадашњим формираним секцијама хорске и позоришне трупе које учествују у њима, веома креативан простор адекватно попунила мања или већа група инструменталиста која би заједнички изводила већ постојећа или свеже написана музичка дела намењена њиховом саставу и уметничком пројекту у којем сви заједно учествују.

Секцију води професор Радослав Докмановић, чија је песма: “Завет Светом Николи”, за коју је писао текст, музику и аранжман, победила на управо завршеном такмичарском Конкурсу стваралаца духовне музике коју је организовала ТВ “Храм”.

Сходно томе, да се симфонијски или велики оркестар састоји од гудачких инструмената, који чине његову подлогу, затим од дрвених дувачких инструмената, од лимених дувачких инструмената и удараљки, позив за све заинтересоване талентоване ђаке инструменталисте је отворен. Они се могу јавити на мејл: marketing@zvonce.spc.rs или на број телефона нашег професора Радослава: 060 6356257.

Очекујемо вас…………

ДОБРОДОШЛИ !!!

 

Пријатељ Звонца:


Компанија “Телеком Србија”

 


Установа културе “Стари Град”

 

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више