- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Дечји симфонијски оркестар

[1]Школски центар “Звонце”, је у раду са талентованим ђацима, након формирања инструментално вокалне и глумачке секције, приступио и окупљању талентованих уметника-музичара у Дечји симфонијски оркестар.

Поучени досадашњим позитивним искуством, а у намери да се надареној деци створе што бољи предуслови за бављење стваралачким радом, Светосавско звонце је покренуло и развој овог сегмента музичког стваралачког опуса, чиме би се умногоме уопштено обогатио и програм који прави школски центар за рад са талентованим ђацима “Звонце”.

У реализацији пројеката, показало се да би заједно са досадашњим формираним секцијама хорске и позоришне трупе које учествују у њима, веома креативан простор адекватно попунила мања или већа група инструменталиста која би заједнички изводила већ постојећа или свеже написана музичка дела намењена њиховом саставу и уметничком пројекту у којем сви заједно учествују.

Секцију води професор Радослав Докмановић, чија је песма: “Завет Светом Николи”, за коју је писао текст, музику и аранжман, победила на управо завршеном такмичарском Конкурсу стваралаца духовне музике коју је организовала ТВ “Храм”.

[2] [3]

[4] [5]

Сходно томе, да се симфонијски или велики оркестар састоји од гудачких инструмената, који чине његову подлогу, затим од дрвених дувачких инструмената, од лимених дувачких инструмената и удараљки, позив за све заинтересоване талентоване ђаке инструменталисте је отворен. Они се могу јавити на мејл: marketing@zvonce.spc.rs [6] или на број телефона нашег професора Радослава: 060 6356257.

Очекујемо вас…………

ДОБРОДОШЛИ !!!

 

Пријатељ Звонца:

[7]
Компанија “Телеком Србија”

 

[8]
Установа културе “Стари Град”