;

Деца спортисти пливали за Часни Крст

Датум : 19.01.2020.

Већ три године од када је започето са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја да деца на затвореним базенима пливају за Часни Крст, Светосавско звонце даје свој допринос у организацији и обезбеђивању услова за учешће деце.

Као и претходне три године, у сарадњи са Православним спортским удружењем “Свети Срб и ја”, Светосавско звонце је заједно са Градским центром за физичку културу – Стари ДИФ на дан Богојављења организовало пливање деце спортиста за Часни Крст.

Ове године, учествовало је 30 деце спортиста Свете Србије. Догађај је отпочео молитвено освећењем воде и молитвом за здравље свих учесника коју је произнео свештеник Вазнесењске цркве прота Драган Радовановић. Након тога директор Старог ДИФ-а господин Владимир Јанковић је поздравио све присутне, рекавши да је најстаријој спортско-образовној институцији у Београду изузетна част што је домаћин оваквог прелепог догађаја и да се радује да је сваке године све више учесника деце спортиста.

Стручну асистенцију током пливања деце, давао је Савез скокова Србије у воду на челу са својим генералним секретаром Снежаном Жугић, под чијим будним оком је урађена провера свих учесника и сам ток пливања.

Најодважнији и они који су први стигла до Часног Крста су:
I група
Вукашин Пелемиш
Ii група
Сара Весић
IIIгрупа
Павле Папић
IV група
Дора Матијашевић

Видео прилог са пливања за Часни Крст

Пријатељ Звонца:

Градски центар за физичку културу “Стари ДИФ”

Православно спортско удружење “Свети Срб и ја”

Савез скокова у воду Србије

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више