- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Деца спортисти пливали за Часни Крст

[1]Већ три године од када је започето са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја да деца на затвореним базенима пливају за Часни Крст, Светосавско звонце даје свој допринос у организацији и обезбеђивању услова за учешће деце.

Као и претходне три године, у сарадњи са Православним спортским удружењем “Свети Срб и ја”, Светосавско звонце је заједно са Градским центром за физичку културу – Стари ДИФ на дан Богојављења организовало пливање деце спортиста за Часни Крст.

[2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11]

Ове године, учествовало је 30 деце спортиста Свете Србије. Догађај је отпочео молитвено освећењем воде и молитвом за здравље свих учесника коју је произнео свештеник Вазнесењске цркве прота Драган Радовановић. Након тога директор Старог ДИФ-а господин Владимир Јанковић је поздравио све присутне, рекавши да је најстаријој спортско-образовној институцији у Београду изузетна част што је домаћин оваквог прелепог догађаја и да се радује да је сваке године све више учесника деце спортиста.

Стручну асистенцију током пливања деце, давао је Савез скокова Србије у воду на челу са својим генералним секретаром Снежаном Жугић, под чијим будним оком је урађена провера свих учесника и сам ток пливања.

Најодважнији и они који су први стигла до Часног Крста су:
I група
Вукашин Пелемиш
Ii група
Сара Весић
IIIгрупа
Павле Папић
IV група
Дора Матијашевић

Видео прилог са пливања за Часни Крст [12]

Пријатељ Звонца:
[13]

Градски центар за физичку културу “Стари ДИФ” [13]

[14]

Православно спортско удружење “Свети Срб и ја” [15]

[16]

Савез скокова у воду Србије [16]