;

Деца дарују децу

Датум : 29.01.2019.

Светосавско звонце је заједно са талентованом децом полазницима школског центра ”Звонце”, најбољим ђацима учесницима пројекта ”Стопама наших предака” из Старе Пазове и Градске Општине Палилула, као и малим спортистима Православног спортског удружења ”Свети Срб и ја” (ПСУСС), а све уз подршку студентске хуманитарне организације ”Осмех на дар”, ове године припремило 150 Светосавских пакетића за предшколце у Куршумлији.

Ови ђаци су оваквим гестом, тј својим трудом одвајајући од свог џепарца, показали да преузимају одговорност и да имају жељу да врлинским животом и харитативним радом, још у раном детињству буду пример и вршњацима и друштву уопште и да радити “за другог” тј бити задругар, значи пожртвовање и бригу о своме ближњем.

Пакетиће су у име свих, у Куршимлији однели и поделили маленим предшколцима у вртићима “Сунце” и “Чаролија”, Димитрије Стикић из Светосавског звонца и Владимир Радовић, генерални секретар ПСУСС.

Њихови домаћини, на челу са директороком предшколске установе у Куршумлији, Маријом Пећаранин, су их веома срдачно примили, а деца са нестрпљењем и великом знатижељом ишчекивали у предивном објекту вртића “Сунце”. Након уводног дела програма, деца су кроз квиз знања, рецитације и песму, показала завидно знање о животу и делу Светог Саве. Овиме су показала са су достојни потомци славних топличана, а међу њима свакако предака чланова надалеко чувеног “Гвозденог пука”, који је имао највише одликованих војника у српској војсци, Карађорђевом звездом са укрштеним копљима- Орденом Храбрости у Великом рату.

 

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више