- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Деца дарују децу

[1]Светосавско звонце је заједно са талентованом децом полазницима школског центра ”Звонце”, најбољим ђацима учесницима пројекта ”Стопама наших предака” из Старе Пазове и Градске Општине Палилула, као и малим спортистима Православног спортског удружења ”Свети Срб и ја” (ПСУСС), а све уз подршку студентске хуманитарне организације ”Осмех на дар”, ове године припремило 150 Светосавских пакетића за предшколце у Куршумлији.

Ови ђаци су оваквим гестом, тј својим трудом одвајајући од свог џепарца, показали да преузимају одговорност и да имају жељу да врлинским животом и харитативним радом, још у раном детињству буду пример и вршњацима и друштву уопште и да радити “за другог” тј бити задругар, значи пожртвовање и бригу о своме ближњем.

Пакетиће су у име свих, у Куршимлији однели и поделили маленим предшколцима у вртићима “Сунце” и “Чаролија”, Димитрије Стикић из Светосавског звонца и Владимир Радовић, генерални секретар ПСУСС.

[2] [3] [4] [5] [6] [7]

Њихови домаћини, на челу са директороком предшколске установе у Куршумлији, Маријом Пећаранин, су их веома срдачно примили, а деца са нестрпљењем и великом знатижељом ишчекивали у предивном објекту вртића “Сунце”. Након уводног дела програма, деца су кроз квиз знања, рецитације и песму, показала завидно знање о животу и делу Светог Саве. Овиме су показала са су достојни потомци славних топличана, а међу њима свакако предака чланова надалеко чувеног “Гвозденог пука”, који је имао највише одликованих војника у српској војсци, Карађорђевом звездом са укрштеним копљима- Орденом Храбрости у Великом рату.

[8]

[9]  [10] [11]