;

Божићно даривање деци

Датум : 05.01.2017.

У ове дане када прослављамо долазак Богомладенца Христа, посебна пажња се обраћа на наше најмлађе – децу. При нашим храмовима организује се низ догађаја посвећених божићним радостима у којима су главни актери они за које је и сам Господ рекао ”да је таквих Царство Небеско”.

Да дечији осмеси пуни радости и љубави, могу оплеменити сваки трен нашег живота, били смо сведоци и на догађају који је организован 5. јануара 2017. године у крипти храма Светог Саве, под називом: ”У сусрет Рождеству – божићно даривање деци”. Овај догађај су са благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја, заједнички организовали: Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке, Светосавско звонце, Хуманитарна организација из Чикага „Наши Срби – Our Serbs“ на челу са председницом гђом Кети Фенслоу, Коло српских сестара, Народна банка Србије, Задужбина манастира Хиландара и Међународна православна хуманитарна организација из Америке.

У крипти Храма пред сам почетак програма манифестације, окупило преко 600 деце међу којима су били: деца штићеници Дома у Звечанској, деца из вишедетних породица и деца корисника Црквених народних кухиња.

На почетку свечаности, патријарх Иринеј се обратио деци и родитељима пригодним речима, пожелевши им да у здрављу дочекају најрадоснији хришћански празник.

Потом је наступио дечји хор Патријаршије СПЦ ”Звонце”, који је обрадовао малишане божићним песмама: ”Анђели певају” и ”То се Господ уселио у те”. Програм је настављен луткарском представом Светосавског звонца: ”Свети Сава и животиње које су ишле у Јерусалим”.

Након завршетка уметничког дела програма, приступило се подели божићних пакетића присутној деци. Пакетиће су поред Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја, деци делили и: Преосвећени Владика топлички Господин Арсеније, уметници Лена Ковачевић и Дивна Љубојевић, затим Никола Дробњаковић и Јелена Гавриловић.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више